31 Mart 2011 Perşembe

Çocuk olmak istiyorum !!!



Çocuk olmak istiyorum yine
Ne hayat kavgası
Ne aşk belası
Ne de gönül yarası ...
Çocuk olmak istiyorum yine
Ne sabah erken kalkma duygusu
Ne de yıllar geçiyor korkusu
Çocuk olmak istiyorum yine
Hani bir oyuncak tutkusu
Bahçelerden meyva çalarken ev sahibine yakalanma korkusu
Bayramlarda yeni kıyafet sevinci o sevinçle uyuyamama...
Anne dizinde huzuru bulma...
Çocuk olmak istiyorum yine
Hani dünyayı çok güzel görme duygusu...
Çocuk olmak istiyorum
Doyasıya çocuk olmak
Sevimli
Mutlu ve umutları olan küçük bir kız çocuğu.

sobe

Yağmur yağdı.dışarı çıkmaya karar verdim günler sonra ilk kez.ben üzerimi giyinene kadar dindi yağmur.yine de çıktım.en sevdiğim beremi giydim.hani şu kahverengiyi.

her zaman gittiğim yolun tam tersine yürüdüm.hayatın olmadığı tarafa.dağa doğru..ben yürüdükçe beton azaldı toprak arttı..sonra fark ettim ki yağmur çok derin yaralar açmış toprakta.çok derin..

sonra yine yağmur yağmaya başladı.aynı anda benimde yaşlar süzüldü yanaklarımdan..yağmur gitgide arttı.yürüdüm.sonuna kadar..gidebildiğim yere kadar.ağladım duygusuzca..bomboştu içim..ağladım ama hissetmediğimi fark ettim artık.aslan bi ceylanı yemeğe başladığında ceylan bi süre sonra normalmiş gibi seyreder ya kendi yenmesini..boş gözlerle izler..acı duymaz.uyuşur..öyle işte..


sonra,çocukken yağmurun altında saklambaç oynadığımız zamanlar geldi durduk yere aklıma.bulunmayı beklerken ki sabırsızlığımla,heyecanımı özledim..soğuktan titreyerek oynardık..heyecan içinde..çocukları kıskanıyorum,çocukluğumu özlediğim için..o zaman ki hayallerimi,arzularımı özlüyorum..o zaman ki ağlamalarım bile can yakmıyordu.canımı en çok yakan şey patlayan şekerleri burnumuza atmaya çalışmamızdı herhalde çocukken..

yine koşasım geldi.saklambaç oynayasım..



Bu yüzden..

Çok sevesim var seni.Sadece sevmek.Ömrümün sonuna kadar..

Bekleyesim var seni hiç sıkılmadan,yorulmadan.Yıllardır beklediğim gibi..Beni büyüten saniyeler sana emanet edicek beni..

Şarkılarımı sana söyleyesim var.Her kelimesini seninle hissederek.Hepsi sana yazılmış bak göreceksin.



Hey nerdesin?

Bak işte ben hala burdayım.

Artık sobe zamanı.



30 Mart 2011 Çarşamba

mathilda


Ortak şeyler var  hayatta.onlar gerçekten ortak mı acaba..ahaha şizofrenliğe gel..yani demek istediğim mesela aynı şarkıları sevenler,aynı filmlere bayılan insanlar var..aa ben de o şiire hasta olmuştum falan.tamam seversin de aynı şarkıyı sen 1 milyon kez dinlemişsindir,o 100 defa dinlemiştir..o şarkıyı dinlediğinde sen hüzünleniyorsundur,o neşeleniyordur.sen akşam dinlemeyi seversin.o sabah uyanınca açar falan fıstık..yani aynı şarkıyı sevmek demek ortak yan mı demek anlamıyorum..tamam güzellik hepsi ama kimse birbirinin aynı değil ki..olmasın da zaten.böyle daha güzel..senin anlam katışın,düşünüşün bana da yeni kapılar açacak,düşüncelerin benim için de anlamlı olabilir.yeni kapılar açabilir bana..keşif yaptırabilir.

hem severim ben keşifleri..başkalarını dinlemeyi falan..o anlatsın ben sabaha kadar dinleyeyim onu..konuşmak kadar heyecan verir bana..o konuda cahil olduğumdan falan değil.severim ben dinlemeyi.

bunlar geldi aklıma gece gece..15 saat boyunca uyuyunca kafa yapabiliyor işte bazen.kafam güzel tabirini de seviyorum ben galiba..kafan mı güzel?evet beybi kafam güzel..


KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)
Bu hafta, "Allah sevdiği kulunu yanına erken alırmış" sözüne olan genel inanışın bir nebze olsun azalmasına neden olacaksınız...



*inatla hasta olduğumu kabul etmedim.alerji dedim..ama yemişim mikrobu resmen..hapşır hapşır öldüm günlerdir..
*hasta olduğunda derse gitmemek için sebebin olması..güzel olduğun kadar küstahsın da..
*tavuklu makarna,brokoli çorbası derken adam akıllı yemek yemeyi unuttuğumdan hasta olduğumu iddia eden teyzeme,bol acılı tarhanası için teşekkürlerimi sunarım..
*tuvalete giderken karikatür dergisi aramaktan başıma hal gelecek sanırım.kısaca donuma edeceğim yani..
*hastayken extazi almış gibi oluyorum kafam güzel oluyor..yeşil çayların,acı biberlerin,bi tomar hapın buna etkisi nedir bilemiyorum.ben mikroplarla aynı bedende yaşamanın buna yol açtığını düşünüyorum.
*2012  bizim fakültenin bahçesinde çekilmiş gibi..ciddiyim...
*derste epilepsi yerine epilasyon diyen arkadaşımadır tebriklerimin en büyüğü..
*şu üniversite sınavlarının halini gördükçe yırtmışım paçayı diyorum..toka yok,kendi kalemin silgin yok,tek başına gelmek de yok..paralarını teslim edebileceğin biri olmalı..bahçeye gömmeyi düşünmüyorsan tabi..ama bence eksik birşey kalmış..herkese işçi tulumu diksinler.tek tip gelinsin sınavlara..rengi de turuncu olsun..mal gibi.
*koltuğum var ama oturmayı unutuyorum..yerde otururken belim ağrıyor bazen,aa koltuğum vardı benim diyorum.kalkıp oturuyorum..
*şu nezleyi de atlatayım,tamamen iyileşeceğim.

24 Mart 2011 Perşembe

hangi günahın bedeli bu?

Bir yudum daha aldım kahvemden. Klavyeden sesler geliyor. Yine sevdiğim şarkıları dinliyorsun, biliyorum.

Buralarda yağmur artık toprağa küstü, tıpkı benim sana olduğu gibi. Soğuk da kaçar oldu benden. Oysa severdim soğuğu..

Odam kahve kokusuyla dolu, düşlerimin yanakları kızarmış, ellerim herzamanki gibi titrek.

Bak yazıyorum. Umarım okumuyorsundur.

Sana söylemek istediğim şeyler var bugün;

İlki, seni se.. Yo hayır, ilk senden duyana kadar bu sözcüğü yasakladım kendime. Ama seni çok.



Mutsuzken hep yağmur yağsın, mutsuzken yağmurlar siyah yağıyor bu kıyıya. Simsiyah, tıpkı gece gibi, değil mi? Benim gibi sen de seversin geceleri. 


Güzeldir geceler...


22 Mart 2011 Salı

...

kaybolmak rüyalarımda..çıkamamak..mutluyum ben orada..ağlıyorum gözlerim şişmiyor mesela..bu bile mutluluk benim için güzel..her gece başka biriyim rüyalarımda..bazen trombolinde zıplıyorum bazen labirentte tavuk kovalıyorum..mantıksızlığını seviyorum rüyalarımın en çok..sadık oluşlarını seviyorum..her gece uğruyorlar yanıma..bana verilen hediye gibi..özlemek yok rüyalarımda..neyi özlersem yanımda,yakınımda oluyor..hele yalnızlık hiç yok..gece yastığa koyduğumda başımı,eksik olan taraflarım tamamlanıyor sanki..hiç duyulmamış şarkıları dinliyorum,çok mutluyum orada..uyandığımda o kadar üzülüyorum ki..akşamı bekliyorum tekrardan..uyuyorum..seviniyorum gece..mutlu oluyorum..öyle olmasa nasıl yaşayayım ki??

21 Mart 2011 Pazartesi

-hala yalnız mısın?
  -sadece özgür..
-peki mutsuz?
  -sadece alışmış..
-peki ya aşık?
  -sadece eksik..peki ya sen?hala bekliyorsun..
-beklemek,şimdi hiç duymayan birine dünyanın en güzel şarkısını söylemek kadar anlamasız..
  -peki ya umut?
-umut şimdi hiç görmeyen birine gök kuşağını anlatmak kadar zor ve imkansız..